>ajankohtaista>teetilaisuus

Hatsudate teetilaisuus

Vuoden ensimmäinen tee 12.1.2020

Vuoden ensimmäistä teetilaisuutta kutsutaan myös nimillä hatsudate tai keiko-hajime. Se aloittaa teetaiteen opiskelussa uuden vuoden ja perinteisesti teen valmistaakin oppilaiden sijasta opettaja. Tilaisuuteen kutsutaan vieraita, joille halutaan osoittaa erityistä kiitollisuutta. Kiotossa Urasenke viettää tätä tilaisuutta yleensä 7.-12. tammikuuta ja muualla sen jälkeen. Esineet on valittu kyseisen vuoden eläinradan merkkiin tai erityisen hyväenteisiin aiheisiin liittyen. Teehuonetta saattaa koristaa esimerkiksi pitkä solmittu pajunoksakimppu (musubi-yanagi) tai kuolemattomien vuorta (Hōrai) esittävä asetelma. Suosittu leivonnainen tilaisuudessa on hishihanabira, jossa on täytteenä mm. misolla maustettua azukitahnaa ja keitetty pala ohdakkeen vartta.

Tokuyûanissa Hatsudatea juhlistetaan sunnuntaina 12.1. Tilaisuus alkaa kello 14.15 (13.40 lautta Kauppatorilta). Tilaisuudessa tarjotaan koicha (paksu tee) ja usucha (ohut tee). Tilaisuus maksaa 20 e (15 e jäsenet, opiskelijat). Ilmoittautuminen etukäteen Larissalle (larissa (ät) urasenke.fi). Valitettavasti Larissa ei vastaa sähköposteihin 24.12.-5.1., koska on tuon ajan netin ulottumattomissa, mutta palaa viesteihin sen jälkeen. Tällä hetkellä tilaisuus on täynnä.

A tea gathering celebrating the new year is held at the tea room Tokuyûan on Sunday January 13th. The garthering starts at 2:15 pm. There is a ferry from the Market Square to Suomenlinna at 13:40 pm. Thin tea (usucha) and thick tea (koicha) is served. The price is 20€ (15€ for members of the Association and for students). Registration is required in advance by email to Larissa (larissa (at) urasenke.fi). Unfortunately Larissa is not available from 24th of December to 5th of January but will reply after that. Unfortunately event is fully booked.

 

Japaness info 日本語


Midorikai-stipendi, haku käynnissä 31.3.2020 asti

 
Tapahtumakalenteri:
Upcoming events:

Hatsudate chakai 12.1.2020

 
Setsubun chakai 2.2.2020

 
Alkeiskurssi 9.2-29.3.2020

 
Hinamatsuri chakai 1.3.2020

 
Huom! Tango no sekku on peruttu


Opetustarjonta

 
Helsingin opetus

 
Tampereen opetus

 
Suomenlinnan kartta / Map of Suomenlinna island

 

Urasenken Suomen osasto ry.
Urasenke Finland Association

[an error occurred while processing this directive]

 

Teehuone Tokuyûan
Facebookissa